? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит для фізичних осіб - Максимальна сума кредиту, яку ви можете отримати в Україні

Максимальна сума кредиту, яку ви можете отримати в Україні

Найбільший споживчий кредит становить до 1 000 000 гривень. Але отримати такий кредит непросто. Потрібно заздалегідь підготувати свої дані та постаратись як найкраще очистити свою кредитну історію. Банки дуже обережні з такими кредитами та дуже перебірливі з клієнтами. Тому раджу повністю показувати всі дані, які вони вимагають та не приховувати нічого, бо це зразу викликає сумніви.

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Українці вважають за краще брати в кредит невеликі грошові суми, які потрібні для погашення боргів за комунальні послуги, покупки продуктів харчування та оплату поточних витрат. Але іноді необхідні великі кредити на десятки тисяч гривень. Вони потрібні на покупку автомобіля, нерухомості або інших цілей, які обов'язково вказуються в договорі. Незважаючи на те, що великі споживчі позики видає зовсім невелика кількість банків, отримати їх можна і виникає питання: яка максимальна сума кредиту в Україні?

Де взяти великий кредит і яка буде його вартість

Максимальна сума кредиту, яку ви можете отримати в Україні

Вирішуючи взяти великий кредит в банку (не іпотеку) варто уважно ознайомитися не тільки з пропонованими сумами, але і з їх вартістю. Йдеться про реальну процентну ставку, яка дещо відрізняється від вказуваної в рекламі. Вона розраховується з урахуванням темпів інфляції, витратами на оформлення та обслуговування кредиту та іншими витратами, які не закладаються в стандартну ставку.

Крім урахування реальної ставки по позиці важливо визначити спосіб її погашення, який може бути аннуїтетним і диференційованим. Перший передбачає погашення кредиту рівними платежами, що не змінюються в залежності від залишку, тоді як другий дає можливість вносити платежі поступово сумами, що зменшуються. Кожен з цих способів має свої нюанси, які важливо враховувати, особливо при оформленні великої позики.

Українські банки хоч і з побоюванням, але все ж видають великі кредити, тому у позичальника є можливість вибрати більш вигідну пропозицію. Найбільшими на ринку залишаються такі фінансові продукти:

  • Банк «Глобус» - до 1 000 000 гривень. Ставка 25% річних + 2% від суми одноразово.
  • «Укрсоцбанк» - до 300 000 грн (до 48% річних);
  • «Альфа-Банк» - до 200 000 грн (0% до 55 днів, 26% річних після 55 днів);
  • «Ідея-Банк» - до 100 000 грн (до 45% річних);
  • «Приват-Банк» - до 55 000 гривень (26% річних) на карту.

Розглядаючи банківські пропозиції варто звернути увагу на спосіб розрахунку - готівкою або на картку, а також на висунуті до позичальників умови.

Умови для отримання великого кредиту в банку

Зростання числа схвалених споживчих позик відбувається більше в сфері короткострокового кредитування, тоді як з довгостроковими справа йде трохи інакше. Головною перешкодою для розвитку довгострокового споживчого кредитування залишається недосконалість законодавства, яке обмежує банки в можливостях стягнення заборгованостей, через що вони змушені висувати жорсткі умови позичальникам. Вони потрібні не для обмеження можливості отримання кредиту, а для захисту від можливого неповернення і проблем з виплатами.

Насправді банки хочуть видавати великі довгострокові позики українцям і роблять це, тільки дуже обережно. Саме тому позичальникові потрібно надавати повну інформацію про себе, не намагаючись фальсифікувати дані. Подібне буде негайно розкрито і вкрай негативно позначиться на рейтингу клієнта, позбавивши можливості кредитуватися в банку взагалі. Кожен банк має власний набір вимог до позичальників, який не може виходити за рамки законодавства. Тобто, співробітники банку не можуть знімати відбитки пальців або вимагати надати особисті дані друзів або далеких родичів.

Що потрібно, щоб схвалили великий кредит

Щоб убезпечити себе від фінансових втрат, банки проводять ретельний аналіз і перевірку даних клієнта, а також його фінансовий стан, що грає ключову роль в схваленні позики. Під час перевірки можуть використовуватися прямі і непрямі методи, завдання яких виявити реальний рівень доходу позичальника. Це потрібно тому, що значна частина громадян працює неофіційно або отримує офіційну мінімальну зарплату, яка відрізняється від фактичного доходу. Банки не готові відмовлятися від таких клієнтів, а тому ретельно перевіряють:

Що потрібно, щоб схвалили великий кредит

  • кредитну історію - порівнюється загальна кількість кредитів з кількість прострочень, своєчасністю виконання вимог кредитора та інше;
  • персональні дані - перевіряється наявність правопорушень, судимостей, фінансового навантаження у вигляді аліментів, виплати відшкодування або компенсації, які можуть знизити платоспроможність позичальника;
  • порука і закредитованность - виявляється ймовірність виступу позичальника в ролі поручителя за іншими кредитами або наявність у нього відкритих позик в інших банках;
  • майно - наявність у власності рухомого і нерухомого майна, яке може виступати в якості застави або вже використовується для забезпечення інших кредитів.

Оцінка платоспроможності проводиться в ретельно і комплексно, тому що від неї залежить схвалена сума кредиту та надійність її повернення. Щоб отримати максимальну суму кредиту, потрібно підготуватися до банківської перевірки і привести всі документи в порядок.

На заповнення всіх документів і отримання потрібних довідок йде не тільки занадто багато часу і сил, але і пристойно грошей. Вирішити цю проблему легко, оформивши позику на карту онлайн від компанії MyWallet, яка кредитує через інтернет, не вимагаючи довідки про доходи, застави та поручителів.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...