? Как получить кредит?

Заробіток в селі

Одним з можливих і потенційно вигідних способів заробітку в селі стає фермерство, а точніше створення і розвиток власного фермерського господарства. Вирощування фруктів, овочів, корисних рослин і худоби може приносити солідний дохід, але щоб це було можливим потрібен грамотний бізнес-план, аналіз ринків збуту та стартовий капітал. Початок розвитку власної справи вимагає найбільших витрат, які окупляться через півроку, рік або більше з моменту його запуску. Саме тому важливо знати, чим вигідніше займатися, щоб не прогоріти і де взяти гроші на реалізацію власної бізнес-ідеї.

Відкриття фермерського господарства

Перш ніж вкладати гроші у власну справу варто визначитися з його спрямованістю. У селі можна вирощувати фрукти, овочі, зернові, розводити птицю, худобу та інше. Кінцевим продуктом може бути мед, варення, консервація, м'ясо або молочні продукти, тому важливо відразу визначити сферу роботи. Наприклад, при вирішенні вирощувати зелень і умови, що у фермера вже є земля і невеликий штат робітників, буде потрібно провести наступні дослідження:

Заробіток в селі

  • визначити види зелені, які підходять для вирощування в кліматі регіону;
  • проаналізувати попит на обрані види продуктів;
  • знайти потенційні ринки збуту готової продукції;
  • організувати місце для теплиць і складів, де будуть зберігатися продукти і насіння;
  • знайти постачальників насіння, добрив і обладнання;
  • розділити обов'язки між робітниками і керівниками;
  • скласти план розвитку господарства на перший рік роботи.

Насправді кількість заходів, необхідних для правильного старту власного бізнесу в селі не обмежується вищим списком, а може включати в себе і інші пункти.

Інші варіанти бізнесу в селі

Фермерське господарство - прекрасний варіант заробітку для жителів сільської місцевості, так як при наявності власної земельної ділянки, кормової бази і невеликої кількості навіть сезонних робітників можна отримувати нехай і не великий, але постійний дохід. Однак такий вид діяльності в силу різних причин не завжди можливий, тому потрібно розглянути і інші варіанти заробітку в селі.

Торгівля

Відкриваючи власну торгову точку, краще торгувати не власною домашньою продукцією, а заводською. Справа в тому, що для отримання ліцензії на продаж власної продукції потрібно пройти ряд лабораторних досліджень, надавши державним органам нагляду всі довідки на наявну худобу, забезпечити його належними умовами утримання, і гарантувати безпеку готового продукту на етапі його зберігання і транспортування. Це не тільки займає багато часу, але і коштує грошей, яких у початківця бізнесмена найчастіше немає. Саме тому краще збувати готову продукцію, яка вже пройшла всі необхідні перевірки.

Реалізація непродовольчих товарів

Сюди можна віднести продаж сільськогосподарської техніки, устаткування, інструментів, одягу, будівельних матеріалів і багато іншого, що може бути необхідно жителям сільської місцевості та малому бізнесу, що займається виробництвом чого-небудь. Для реалізації такого товару вам не потрібна ліцензія державних служб, тому і витрати на початковому етапі будуть нижче.

Послуги з ремонту

Наявність в сільській місцевості майстра по ремонту радіоелектроніки, побутової техніки, господарських машин та іншого гарантує йому безперебійний потік клієнтів, так як конкуренції у нього, як правило, немає. Везти поламану річ в місто, особливо якщо вона габаритна, місцеві жителі не стануть, а тому можна працювати не тільки в поодинці, а набирати людей, створюючи підприємство по ремонту.

Де взяти гроші на відкриття власного бізнесу в селі

Проведення каналізації, очищення вигрібних ям

Проблеми водопостачання актуальні для села навіть в наш час, тому, займаючись проведенням каналізації до приватних будинків, можна заробляти хороші гроші. Для цього буде потрібно узгодження підключення з місцевою владою і відповідне обладнання для роботи. Не менш прибутковим варіантом заробітку стане очищення вигрібних ям, так як в більшості випадків туалет знаходиться на вулиці.

Де взяти гроші на відкриття власного бізнесу в селі

Головною причиною, що зупиняє старт власної справи, стає відсутність грошей. Йдеться навіть не про стартовий капітал як такий, а про невеликі суми, необхідні для вирішення поточних питань, пов'язаних з організаційними моментами. Отримати споживчий кредит в банку буде вкрай складно, так як для цього буде потрібна довідка про доходи, якої у сільського жителя, який працює неофіційно, немає. Отримати позику під заставу майна також буде проблематично, тому що якщо воно нерухоме, то реалізувати його в разі несплати боргу банку буде практично неможливо.

Оптимальним варіантом для вирішення невеликих труднощів при відкритті власного бізнесу в селі стане кредит на карту без відмови від компанії MyWallet, для отримання якого не потрібна довідка про доходи або застава. Максимальна сума позики становить 15 000 гривень, а термін погашення сягає 30 днів з можливістю пролонгації.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...