? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Де краще взяти кредит на покупку житла?

Де краще взяти кредит на покупку житла?

Власна квартира - це мрія кожного міського жителя, який був змушений винаймати житло і переплачувати значні суми. На жаль, середній рівень зарплати в Україні не дозволяє купити квартиру навіть за 5-7 років економії і відкладання грошей. Тим не менш, є способи придбати житло, використовуючи позикові кошти. У цій статті ми розглянемо не тільки іпотечне кредитування, як єдиний спосіб отримати потрібну суму для покупки бажаних квадратних метрів, а й інші, актуальні варіанти вирішення квартирного питання.

Кредит у банку

Велика частина українських банків пропонують досить помірні відсотки за іпотечним кредитом, що пояснюється низьким споживчим попитом на цю послугу і довгим процесом оформлення всіх необхідних документів. При цьому позичальникові потрібно зробити перший внесок до 30-40% вартості житла. Для молодих сімей, вік членів яких не перевищує 35 років, доступна програма державних субсидій, що передбачає погашення 10-20% початкового внеску за рахунок бюджетних коштів. Взяти кредит на покупку нерухомості можна строком до 30 років, при цьому в залежності від нього буде варіюватися процентна ставка, яка в середньому становить 15-17% річних.   Де краще взяти кредит на покупку житла?  

 

Оформити іпотеку буде не так просто. Першою перешкодою на шляху до омріяного житла може стати вік, який не повинен перевищувати 60 років. Це не означає, що людина передпенсійного віку не може розраховувати на грошову позику, але при оформленні іпотеки середній період погашення становить 20 років, а значить, в цей період позичальник повинен мати стабільний трудовий дохід, до якого не відноситься пенсія. Саме тому на момент укладення договору йому повинно бути не більше 40-45 років. Мінімальний віковий поріг для подачі заявки на отримання іпотеки становить 21 рік, а для розгляду буде потрібна наявність платоспроможного поручителя, від якого, як і від позичальника, буде потрібна довідка про доходи.    

 

Інший фактор, на який звернуть увагу співробітники банку, - це наявність малолітніх дітей і недієздатних родичів під опікою позичальника. В обох випадках співробітники кредитної організації вимагатимуть документ на виписку малолітніх членів сім'ї з квартири, в разі несплати за кредитом. При цьому щомісячна виплата не повинна перевищувати 50% від сімейного доходу, інакше в іпотеці буде відмовлено, але використання неофіційного доходу для погашення кредиту не забороняється. У одержувача повинна бути ідеально біла кредитна історія без жодного прострочення і неповернення.

Позика в кредитній спілці

Кредитна спілка є організацією, в яку її члени роблять регулярні внески, а після акумулюють їх і видають кредити один одному. Виходячи з цього ясно, щоб взяти гроші на покупку квартири в КС спочатку потрібно стати його членом. В Україні не так багато діючих організацій подібного типу, а тому при бажанні вступити в конкретний КС, варто перевірити його на членство в Асоціації КС України, в якій він зобов'язаний перебувати. Це є гарантією безпеки вкладів, як і ліцензія на здійснення кредитно-фінансової діяльності, яка повинна бути у подібних організацій.  

 

Для вступу до кредитної спілки потрібен мінімальний набір документів - паспорт, ідентифікаційний код і кілька фотографій 3х4 см. У деяких випадках організація може запросити довідку про доходи і прописку, якщо у неї є сумніви в здатності майбутнього члена регулярно платити щомісячний внесок. Розмір внеску найчастіше становить не більше 100 гривень на місяць.   Кредит на купівлю житла видається терміном до 2 років на суму від 3 000 до 500 000 грн, але відразу варто сказати, що отримати велику позику в КС можна лише будучи її членом протягом багатьох років. При цьому потрібно надати:

 

  • довідку про доходи;
  • виписку з місця роботи про займану посаду;
  • свідоцтво про реєстрацію та квартальний звіт (для підприємців).

 

  Спектр кредитних послуг кредитного союзу досить широкий і включає в себе не тільки іпотечне, а й споживче кредитування, позики на навчання, відпочинок, лікування, розвиток власного бізнесу, будівництво, ремонт та інше. Найбільш невигідними залишаються автокредити, вартість яких сягає 30% в рік, тоді як в банку це значення рідко перевищує 20%. Кредит на будівництво житла є ще більш невигідною і рідкісною послугою, надавати яку ризикне не кожен союз. Як не парадоксально, в якості застави може знадобитися саме нерухомість, яка оформляється окремим договором після оцінки вартості фахівцем. Плюсом оформлення кредиту на квартиру в КС можна вважати лояльне ставлення до позичальників і можливість відстрочити виплату боргу, вказавши поважну причину. Але якщо після закінчення відстрочки борг не був повернений, процентна ставка може значно зрости.  

Мікрокредит онлайн MyWallet

Компанія видає позики через інтернет, перераховуючи гроші на банківську карту. Специфіка діяльності не передбачає значні грошові суми, за які можна було б купити квартиру, але позика може стати допомогою в оплаті першого внеску за іпотеку, комунальні, ремонт та інше. Для його отримання потрібно надати тільки фото паспорта та коду ІПН, вказавши в анкеті номер банківської картки та мобільного телефону.  

 

Максимальна сума виплати становить 10 000 гривень, а термін варіюється від 5 до 30 днів з можливістю відстрочки. Послуга називається «пролонгацією» і активується позичальником при необхідності перенести дату повного погашення кредиту. Вона дозволяє користуватися позиковими засобами, виплачуючи лише відсотки по ним, без погашення основної суми.   Мікрокредит онлайн MyWallet

 

Щоб убезпечити особисті дані і гроші позичальників компанія MyWallet проводить процедуру верифікації за допомогою коду CVV, проводячи інформацію через систему «Платон». Вона використовується багатьма фінансовими компаніями і захищена міжнародним законодавством і надійною системою безпеки.  

 

Для швидкого і зручного погашення заборгованості, вносити платежі можна через:

  • персональний кабінет MyWallet;
  • відділення банку;
  • термінал самообслуговування.

  Клієнт вибирає будь-який зручний для нього спосіб, вносячи платежі в будь-які дні встановлені рамками договору.   Квартирне питання актуальне в усі часи і якщо виникають труднощі при оплаті першого внеску, послуг юриста або оцінювача, краще взяти мікрокредит онлайн в компанії MyWallet.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...