? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Як економити електроенергію? Способи економії електроенергії в побуті

Як економити електроенергію? Способи економії електроенергії в побуті

Вартість комунальних послуг зростає рік від року, а значну частину в платіжках складають рахунки за електроенергію. Українці змушені економити і відмовляти собі в покупці потрібних речей або поїздці в довгоочікувану відпустку, щоб вчасно розрахуватися за світло та інші послуги ЖКГ. Зростаюча заборгованість може привести до судового позову з боку комунальників і відключення абонента від електропостачання. Щоб цього не сталося важливо навчитися економити електроенергію і знати ефективні способи.

Чому зростає енергоспоживання

 

Як економити електроенергію? Способи економії електроенергії в побуті

Збільшення кількості споживаної електроенергії зростає пропорційно числу приладів в будинку, кожен з яких витрачає певний обсяг електрики. Якщо скласти щомісячні витрати на роботу одного електроприладу вийде велика сума, за яку доводиться платити. Напрошується висновок про те, що далеко не всі прилади потрібні постійно і від деяких цілком можна відмовитися.

 

Найбільш «ненажерливими» є опалювальні прилади (конвектори, радіатори, тепловентилятори), водонагрівачі (проточні, бойлерні), тепла підлога. Після них йдуть фени, праски, електроплити і кондиціонери, на останньому місці холодильник і лампи освітлення. Останні споживають майже в 5 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання, служать у декілька разів довше, хоч і коштують значно дорожче.

 

Наступним пунктом йдуть різноманітні гаджети, побутова та кухонна техніка, покликана зробити життя людини комфортною. це:

  1. Мультимедійні пристрої і комп'ютери. Сюди можна віднести сучасні телевізори, ПК, ноутбуки, планшети, аудіосистеми та інші пристрої, що працюють на електриці. Наприклад, залишений увімкненим комп'ютер здатний «накрутити» до 190 кВт / год на рік, тоді як постановка його в «сплячий режим» дозволить заощадити до 135 кВт / год за цей же період.
  2. Побутові прилади. Пилосос, пральна машинка, плита або холодильник разом складають значну частину від спожитої електроенергії. Незважаючи на те, що сучасні виробники намагаються знижувати витрату електрики при роботі своїх приладів, він все одно залишається досить великим. Причина в тому, що ці прилади працюють якщо не постійно, то частіше і довше інших, а в основі багатьох лежить нагрівання або охолодження елементів, що вимагає багато енергії.
  3. Офісна техніка. У будинку багатьох українців є ксерокси, принтери, сканери та інша техніка, яка потрібна для роботи, навчання або інших цілей, незалежно від яких її робота обходиться досить дорого. Наприклад, постійно включений «ксерокс» може «з'їсти» до 1000 кВт/год на рік, як і інші прилади. Щоб зменшити навантаження на мережу потрібно вимикати пристрої, не залишаючи їх в режимі очікування, коли їх робота не вимагається.

Подібної непотрібної витрати електрики можна привести безліч прикладів і в кожному суть одна - робота електропристроїв повинна бути обґрунтованою. Це дуже схоже на протікаючий кран, з якого за рік може витекти не одна сотня літрів води. Подібними «кранами» є прилади, залишені включеними без необхідності або знаходяться в постійному режимі очікування.

Способи економії електроенергії в побуті

Як і способів нецільового витрачання дорогої електрики, є безліч способів її економії, якими деякі українці досі нехтують, вважаючи за краще платити величезні гроші за світло. Тут зібрані ефективні способи заощадити на електроенергії:

  1. Використовувати енергозберігаючі лампи. Найпростіший, але дієвий спосіб зменшити суму в щомісячній платіжці за світло. Люмінесцентні або світлодіодні лампи більш довговічні і економічні в порівнянні з лампами розжарювання, робота яких залежить від товщини спіралі, а значна частина струму йде на розсіює тепло.
  2. Гасити світло, виходячи з кімнати. Це правило пишеться біля всіх вимикачів в громадських і муніципальних будівлях, будучи обов'язковим для виконання і вдома.
  3. Використовувати прилади згідно з інструкцією. Цей пункт дуже важливий, так як через неправильну експлуатацію побутових приладів може збільшитися витрата електроенергії. Наприклад, холодильник, встановлений в місці з підвищеною температурою повітря, буде споживати на 100% більше електроенергії, ніж повинен. Електричний чайник з накипом буде витрачати більше струму на нагрів спіралі, як і пральна машина, яка намагається виконати задану програму при неправильному завантаженні. ефективні способи заощадити на електроенергії
  4. Замінити проводку. Значна частина українців живе в будинках минулого століття, електромережа в яких будувалася з розрахунком на кількість приладів того часу, і абсолютно не відповідає сьогоднішньому. Сьогодні на кожну розетку доводиться не один, а відразу кілька приладів, що сильно навантажує проводку, яка починає погано проводити струм і в результаті може спалахнути.
  5. Утеплити житло. Це питання для українців зараз є як ніколи актуальним і має під собою всі підстави. Квартира або будинок, утеплений зовні, потребує меншої кількості електроенергії для обігріву, що позитивним чином позначається на платіжці в кінці місяця.
  6. Використовувати двозонний лічильник. Система диференційованих тарифів введена в Україні вже давно, але більшість жителів про неї не знають. Встановивши двозонний лічильник користувач, що витрачає більшу частину електроенергії вночі, може сильно заощадити, так як нічний тариф (з 23:00 до 7:00) в 2 рази дешевше денного.

Підсумок

Щомісяця виплачувати великі суми за електроенергію, затрачену в нікуди нерозумно, особливо коли існує безліч способів її заощадити. Якщо рахунки за комунальні вимагають негайної оплати, змушуючи економити на самому потрібному, краще взяти онлайн кредит на карту в компанії MyWallet. Прості умови оформлення і лояльне ставлення до позичальників зроблять отримання потрібної суми швидким, а її повернення необтяжливим.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...