? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Як сплатити заборгованість по комунальним платежам?

Як сплатити заборгованість по комунальним платежам?

Регулярне підвищення вартості комунальних послуг часто не збігається з ростом заробітної плати, а тому українцям доводиться шукати альтернативні варіанти погашення заборгованості, що утворилася за комунальними платежами. Одним з рішень проблеми може стати банківський кредит, але фінансові установи йдуть на це далеко не завжди, особливо якщо справа пахне судовим розглядом. Іншим варіантом, більш зручним і дієвим, може стати оформлення позики в мікрофінансовій організації, такий як MyWallet, куди подається онлайн заявка на швидкий кредит і проблема вирішується за один день. Що буде, якщо не платити за боргами ЖКГ і який варіант вирішення проблеми більш вигідний розповімо в цій статті.

Наслідки невиплати заборгованості за комунальні послуги

  Як сплатити заборгованість по комунальним платежам? Послуги ЖКГ дорожчають з кожним роком, доставляючи українцям все більше труднощів і проблем. Деякі вважають за краще заощадити на чомусь але, виплатити всі в строк, інші збирають заборгованість, не рахуючись з попередженнями комунальної служби. Чи правильно таке ставлення? Звичайно, ні! Якщо власник житла відмовляється оплачувати споживані послуги, його від них просто відключають, а процес стягнення заборгованості набуває судовий характер. Позивачами можуть одночасно виступати:

  • водоканал;
  • міська газова служба;
  • КП електромереж;
  • КП тепломереж;
  • сміттєва компанія.

 

Така кількість кредиторів, звичайно, рідкість і частіше за все мова йде про позов від міської комунальної служби, підпорядкованої Міністерству житлового господарства, перед яким у споживача є зобов'язання своєчасно платити за послуги. Воно регламентується Цивільним кодексом України та зобов'язує громадянина власника житла до виконання своїх обов'язків. Якщо цього не відбувається добровільно, в хід йдуть заходи з примусу.

 

Насамперед комунальники починають слати листи і залишати квитанції про заборгованість під дверима, відзначаючи в кожному документі про наслідки невиплати. В такому випадку боржникові пропонується дізнатися заборгованість по комунальних платежах і добровільно погасити її, позбавивши себе від проблем і подальших дій з боку служби. Далі може слідувати пропозиція від ЖЕКу про реструктуризацію заборгованості, яким можна скористатися, розтягнувши термін погашення на тривалий період. Якщо боржник і тут не йде на контакт, кредитор може звернутися до суду для вирішення цього питання. Підставою для подібних дій є 2 розділ статті 625 ЦК України, де сказано, що заборгував споживач комунальних послуг зобов'язаний виплатити постачальнику повну суму заборгованості з урахуванням інфляції за весь період з моменту її утворення. Згідно зі статтею 95 Цивільного процесуального кодексу подібні процеси відбуваються за спрощеною процедурою і не вимагають присутності відповідача. Підсумок вирішений: судова ухвала про стягнення заборгованості. Щоб не допустити цього можна спробувати реструктуризувати заборгованість.

Банківський кредит

Оформити кредит в банку при наявності заборгованості за комунальні послуги не складе труднощів, але якщо ЖЕК уже подав позов до суду, то надії отримати потрібну суму практично немає. Банки дуже обережно ставляться до позичальників, які мають відкриті судові позови або мають будь-які юридичні проблеми. Дуже ймовірно, що у клієнта можуть конфіскувати майно і банк залишиться ні з чим. Інша справа, якщо мова про експрес-кредит, який оформляється в відділенні або через інтернет з мінімальним пакетом документів. В такому випадку позичальникові досить мати кредитну карту і позитивний баланс на ній, щоб кредитор бачив платоспроможність свого майбутнього клієнта. Звичайно, для отримання грошей бажано мати хорошу кредитну історію або як мінімум не мати простроченні за банківськими позиками.

 

При оформленні кредиту в банку для погашення заборгованості перед комунальниками краще не озвучувати цілі отримання коштів, якщо того не вимагають умови договору. Навряд чи співробітникам організації це сподобається. Також варто враховувати, що банківська експрес-позика - це найдорожча послуга на кредитно-фінансовому ринку України. Середня ставка по ній складає близько 40%, а максимальна сягає 90%, що ставить під сумнів розумність подібної угоди. Вкрай висока ймовірність погасити заборгованість перед ЖЕКом, і стати боржником банку, але в такому випадку умови будуть набагато чи не вигідніше. Іншим варіантом вирішення проблеми може стати онлайн-кредит в компанії MyWallet, для отримання якого не важлива кредитна історія і потрібні тільки паспорт і код ІПН.

 

Оформити позику на сайті компанії MyWallet

Переваги кредиту від MyWallet

  Оформити позику на сайті компанії може взяти громадянин України віком від 18 до 65 років з постійним трудовим доходом. Для цього потрібно заповнити анкету, вибрати потрібну суму і термін погашення, приклавши до неї фото документів. Заявка буде розглянута протягом 20 хвилин і якщо все в порядку, гроші миттєво надійдуть на обрану карту. Клієнту доступна сума від 300 до 10 000 гривень на термін до 30 днів з можливістю пролонгації, яка передбачає відстрочку дати погашення позики при виплаті відсотків по ньому.  

 

Компанія обслуговує клієнтів по всій Україні через інтернет і пропонує якісний і швидкий онлайн-сервіс, що дозволяє отримати потрібну суму перекладом на картку просто сидячи за комп'ютером. Переваги такого кредиту, це:

 

  • фіксований відсоток;
  • мінімум необхідних документів;
  • гнучкі умови виплати;
  • можливість пролонгації;
  • погашення через термінал самообслуговування, відділення будь-якого банку або особистий кабінет на сайті MyWallet

 

Якщо дріб'язкова заборгованість перед комунальниками загрожує перетворитися на серйозну проблему, не варто затягувати з її рішенням. Онлайн-кредит від MyWallet дозволить швидко розплатитися з боргами і не завдасть труднощів при погашенні.  

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...