? Как получить кредит?
Головна - Блог - Споживчі кредити - Відключили газ і воду за несплату, що робити?

Відключили газ і воду за несплату, що робити?

Не трагедія, якщо не вистачає грошей на другу шубу. Не проблема, якщо ви ходите в ресторан тільки 1 раз на місяць. Можна пережити, якщо у вас немає телефону за 1000 доларів. Але якщо вам нічим оплатити життєво необхідні послуги: газ і воду, це дуже, дуже сумно. На жаль, така сувора сьогоднішня дійсність в нашій країні. Тарифи ростуть не по днях, а по годинах, зарплати залишаються на колишньому рівні, а жити ж якось треба. Що робити, якщо у вас остання тисяча в гаманці, а потрібно оплатити рахунки? А якщо попереду ще й опалювальний сезон, і у вас маленька дитина? У той же час ви прекрасно розумієте, що якщо віддасте гроші за комуналку, їжу буде купити в цьому місяці ні за що...

 

Жорстокі реалії нашої країни

 

Відключили газ і воду за несплату, що робити?

З проблемою відключення гарячої води та газу сьогодні стикаються, в основному, жителі невеликих міст, населених пунктів і сіл України. Їм просто не під силу оплатити послуги, вартість яких перевищує їх заробітну плату за місяць. За газ в опалювальний сезон ті, хто проживають в будинках, повинні платити більше 1000 грн. За гарячу воду - більше 500. Чи можливо заплатити 1500 грн. за ці послуги, плюс за інші комунальні послуги, купити продукти, одяг собі та дітям, необхідну побутову хімію та інші товари за 3000 грн? Це з області фантастики.

Ось і не платять жителі за комуналку місяцями і роками. А потім просто-напросто позбуваються цих благ цивілізації, оскільки швидко змінити нічого не можуть. І доводиться виживати взимку в холодній квартирі, надягаючи курточки і рукавиці, а воду гріти кип'ятильником або на печі.

У наш час практика відключення комунальних послуг за несплату - досить часте явище. Комунальники не подивляться на те, що у вас багатодітна сім'я або літні батьки і не врахують рівень вашої заробітної плати. Нікого не цікавить, чому ви не платите за рахунками. Чи не оплачуєте послугу - значить, вона вам надаватися не буде.

 

Відключили воду і газ - чи завжди це законно?

 

Ви можете задатися питанням: а чи завжди законно відключення комунальних послуг у разі непогашеного боргу? Невиплати по комунальним платежам дійсно є підставою для їх відключення, але це повинно відбуватися в певному порядку. Якщо вас без попередження позбавили води та газу, ви маєте право поскаржитися на представників ЖКГ.

Перед тим як зробити відключення газу або води за несплату, компанія, що поставляє послуги, зобов'язана повідомити про це порушника в письмовій формі. Будь-яка послуга може бути відключена виключно з причин, прописаних в законодавстві. Якщо компанія здійснює неправомірні дії, ви маєте повне право оскаржити їх у судовому порядку.

Ви повинні знати, що якщо було проведено відключення води або газу за несплату, вас про це повинні були попередити заздалегідь. Якщо компанія вчасно не надіслала вам повідомлення про те, що вона планує найближчим часом припинити подачу газу або води в ваш будинок, то це буде вважатися грубим порушенням з її боку. Якщо ви на 100% впевнені, що газ або вода були відключені незаконно, ви можете сміливо подавати до суду на компанію, яка надає ці послуги. Можете не сумніватися, що в цьому випадку закон буде на вашому боці.

Якщо ж ви не уявляєте, яка причина припинення подачі газу і гарячої води в ваш будинок (квартиру), зателефонуйте в газову компанію або в ЖЕК і дізнайтеся це. Якщо з'ясувалося, що у вас немає боргу за надання комунальних послуг, а вам їх відключили, це також є незаконним. Зверніться до вищих органів, щоб вирішити проблему.

 

Коли відключення опалення, води і газу обгрунтовано?

 

Відключення газу за несплату або відключення води за несплату може бути здійснено компанією в разі, якщо у вас накопичилася заборгованість за комунальні послуги більше ніж за шість місяців. Якщо ви не йшли на контакт з комунальними службами і не намагалися хоча б мінімальними сумами погашати борг, за законом компанія має право відключити вас, як боржника, від споживаних послуг.

 

Де взяти гроші на погашення боргу за комуналку?

 

Комунальники поставили умову: потрібно терміново оплатити послуги, щоб вони були вам знову підключені? Де взяти гроші? Попросити у родичів або друзів? А якщо вони в такій же ситуації або й гірше? Йти в банк за кредитом? А ваші доходи будуть підставою для кредитора схвалити вашу заявку? Не впадайте у відчай, вихід є. Візьміть швидкий споживчий кредит в MyWallet і оплатіть борг.

MyWallet - сучасний український сервіс мікрокредитування, який дозволить швидко отримати суму до 4000 грн (для новачків) або до 15000 грн (якщо ви звертаєтеся до нас у другій або третій раз). У нас діють умови пролонгації договору.

 

Де взяти гроші на погашення боргу за комуналку?

Основні умови для позики:

  1. Позичальник повинен бути повнолітнім громадянином України
  2. Необхідно надати паспорт громадянина України та довідку про присвоєння індивідуального ідентифікаційного коду
  3. У вас повинна бути карта будь-якого банку
  4. Ви повинні назвати номер свого мобільного телефону
  5. Вам можуть видати кредит в сумі від 100 до 4000 грн на термін до 30 днів.
  6. Оформити заявку на кредит ви можете в будь-який час дня і ночі - наш сервіс працює цілодобово.
  7. Bи можете оформити мікропозик онлайн, навіть не виходячи з дому.
  8. Ваша кредитна історія практично не впливає на прийняття рішення по заявці.

 

Якщо вам відключили газ, опалення, світло або воду і необхідно закрити борг в найкоротші терміни, зверніться в MyWallet - тут знають, як допомогти швидко і ефективно!

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...