? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Apple Pay VS Google Pay: огляд банків, карт і пристроїв для безконтактної оплати

Apple Pay VS Google Pay: огляд банків, карт і пристроїв для безконтактної оплати

IT-технології активно проникають в фінансовий сектор роблячи фінансові транзакції швидше і зручніше. З останніх нововведень - поява безконтактних платіжних сервісів Apple Pay і Google Pay. У даній статті буде розглядатися особливості двох сервісів їх переваги безконтактної оплати для користувача.

Банки: вибір фінансового посередника

В даний час Google Pay в Україні підтримує 10 банків. Приватні і Ощад були введені з державних безконтактних платежів, Укрсиб, ПУМБ, OTП і ТАСкомбанк (разом з монобанк), Альфа-Банк і Схід з українського. Типи карт, які можуть бути оплачені по телефону, є кредитними і дебетовими, тип платіжної системи - Visa або Mastercard. Виняток становлять лише деякі види карт - віртуальні в Ощадбанку, передоплата в ПриватБанку, Електронні Visa і Mastercard в ПриватБанк і ПУМБ, візитні картки, Альфа-Банк та інші. Співвідношення підтримуваних карт Visa (американська платіжна система) і Mastercard (європейське) приблизно однаково.

Безконтактна оплата по Apple Pay і Google PayApple Pay спочатку був запущений тільки у Приват Банку, але вже в 2018 році ПриватБанк відкрив можливість оплати за допомогою Apple Pay клієнтам будь-якого українського банку. Послуга доступна для нових користувачів Privat24 з мобільними телефонами, які раніше не було зареєстровано в додатку. Після реєстрації банк автоматично відкриває карту передоплати, яка підключається до Apple Pay. Кожен користувач може поповнити передплачену картку ПриватБанку навіть в режимі онлайн, додавши свою власну українську банківську карту у свій мобільний банк, так і використовуючи термінали самообслуговування або іншу фінансову операцію з кожного банку.

Пристрої: мінімум, який необхідний для оплати гаджетом

Apple Pay підтримується на iPhone X, iPhone 8/8 Plus, 7/7 Plus, 6/6, 6/6 Plus, SE, Apple Watch, iPad, iPad Air 2, iPad Pro, iPad Mini 3, 4, MacBook Pro з сенсорною панеллю. Найдешевший гаджет Apple Pay - iPhone 6 16GB Space Grey (5 850 - 14 359 грн).

Google Pay працює на всіх пристроях Android з підтримкою NFC - телефонах, планшетах і годинах, найкраще підібрати Android 5.0 або більш пізню версію. Оплата здійснюється за допомогою чіпа NFC на підтримуваних терміналах.

Найдешевший смартфон з функцією Google Pay - це модель Blackview BV6000s Red (3 189 - 3 955 грн).

Чому безконтактна оплата - це зручно?

При безконтактної оплаті у всіх користувачів є ряд переваг, які роблять таку послугу досить простий у використанні і дозволяють полегшити і прискорити процедуру покупки або оплати за послуги:

  • Всі карти знаходяться в одному додатку;
  • Немає необхідності розкривати номер карти;
  • Додаток-гаманець працює без інтернету.

Дізнайтеся, може бути ваш гаджет теж підтримує послугу на вашому телефоні на прикладі карти ПриватБанку для Apple Pay і Google Pay. Це дійсно спрощує багато фінансові операції з якими людина стикається щоденно, адже разом з безконтактної оплатою або інтернет-банкінгом людина може здійснювати фінансові платежі навіть не виходячи з дому і з максимальним комфортом, а також при необхідності розплачуватися в магазинах телефоном і браслетом. Такий спосіб стаємо все більш полпулярним на території Україна, дедалі більше користувачів вибирають смартфони з Apple Pay або Google Pay.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...