? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Як погасити прострочений кредит

Як погасити прострочений кредит

Якщо обирати між реструктуризацією та рефінансуванням, то в МФО частіше всього є лише послуга реструктуризації. Другий варіант підходить більш для банків. Треба пам'ятати, що реструктуризація в кожному МФО має свої умови, тому перед тим як брати кредит  потрібно уважно читати договір.

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Кредитування настільки щільно увійшло в життя українців, що для багатьох краще взяти невелику позику, ніж кілька місяців відкладати гроші на покупку бажаної речі або подорож. Незважаючи на очевидні плюси, кредит може принести і неприємності, які з'являються, коли позичальник з якихось причин не може платити за рахунками. І ось тут постає питання: як погасити прострочений кредит, якщо на це немає грошей? Відповісти на нього можна, розглянувши можливі варіанти вирішення проблеми, їх переваги та недоліки.

Способи погасити прострочений кредит

  Як погасити прострочений кредит Прострочення за банківською позикою річ вельми серйозна, що загрожує занесенням в чорний список і закриттям можливостей для кредитування в Україні. Для вирішення проблеми потрібні рішучі заходи. Варіанти, такі як займ у родичів, продаж речей в ломбард, збір пожертвувань, злодійство і інші подібні до них розглянуті не будуть. Кожна доросла людина повинна вміти самостійно вирішувати свої фінансові труднощі, користуючись законними способами.

Реструктуризація

Реструктуризація боргу застосовується вкрай рідко, так як дуже невигідна банку з фінансової точки зору. Але якщо інших способів повернення коштів немає, реструктуризація застосовується частково або в комплексі, маючи на увазі:

  • зміну терміну погашення позики в більшу сторону;
  • зменшення розміру щомісячних платежів;
  • обмін частини заборгованості на майно боржника;
  • безповоротне списання частини боргу.

  Ці заходи спрямовані на полегшення клієнту умов виплати заборгованості і повернення коштів. Навіть незважаючи на збитки, банк може піти на це, адже в іншому випадку слід судовий розгляд, який може затягнутися на тривалий термін і коштує набагато дорожче стягується кредиту разом з відсотками. Проте, просити розстрочку по позиці на власний розсуд або бажаючи заощадити на відсотках не вийде. Фахівці організації дуже уважно стежать за фінансовим добробутом клієнта і якщо його достатньо для повернення коштів, ні про яку реструктуризацію не може бути й мови. Крім того, для реалізації процедури клієнту потрібно першим платежем погасити близько 30% заборгованості.

Рефінансування

Рефінансування кредиту часто плутають з його реструктуризацією через схожість термінів, але на ділі ці дві послуги мають мало спільного. Розстрочка має на увазі зміну суми, терміну або процентної ставки для полегшення виплати наявного кредиту, тоді як рефінансування має на увазі отримання нової позики для погашення старого. Найчастіше він оформлюється в іншому банку на більш лояльних умовах, що робить його отримання ще менш ймовірним, але є нюанси.

Якщо мова йде про невеликі прострочення, то боржник може оформити невелику споживчу позику, де не потрібно вказувати мети використання коштів. Але в такому разі кредитор може перевірити історію позичальника і якщо виявиться борг в іншій організації за власний кошт розраховувати навряд чи доведеться. Найчастіше рефінансування оформляється без видачі грошей «на руки» клієнту. Банк сам погашає його заборгованість і позичальник починає виплачувати нову позику, що дозволяє:

  • знизити ставку по кредиту;
  • розтягнути термін погашення;
  • зменшити суму щомісячного платежу;
  • консолідувати заборгованості в різних організаціях.

  За своєю суттю рефінансування, або перекредитування - це цільова позика, який може бути отриманий тільки за певних умов. Наприклад, українці найчастіше вдаються до послуги при виникненні проблем з іпотекою або автокредитом, особливо якщо виявляється, що в іншому банку ставка на цю ж послугу нижче. Якщо мова йде про невелику заборгованість, то рефінансування може стати непотрібною бюрократичною процедурою, що віднімає занадто багато часу і сил. Її фінансова вигода в такому випадку буде сумнівною, а сам факт її наявності може зіпсувати кредитну історію.

Мікрокредитування в МФО

Мікрофінансові організації не можна назвати чимось дивовижним для українців. За статистикою кожен п'ятий брав або періодично звертається в МФО за невеликими позиками. На відміну від банківських кредитів, вони припускають невелику грошову суму, видатну на короткий термін. Переваги цього способу виплати заборгованості банку - це простота і доступність. Для отримання позики достатньо пред'явити:

  Мікрокредитування в МФО

  • паспорт;
  • ідентифікаційний номер платника податків.

  Найбільш зручним є мікрокредитування онлайн, яке дозволяє отримувати гроші через інтернет прямо на банківську карту. Однією з компаній, що працюють в цій сфері, є MyWallet, яка працює по всій території України і пропонує оформити кредит онлайн без довідок.

Переваги онлайн-позики від MyWallet

  Оформити кредит онлайн на сайті компанії просто. Оформлення займає 3-5 хвилин, а відповідь від співробітників MyWallet приходить протягом 20 хвилин. Клієнт може оформити позику на суму до 15 000 гривень, вибравши термін до 30 днів з можливістю пролонгації. При подачі заявки на отримання кредиту позичальникові не потрібно надавати довідку про доходи, поручителів або заставу. Переваги звернення в компанію, це:

  • швидке оформлення і надходження грошей на карту;
  • фіксований відсоток по кредиту;
  • мінімум документів;
  • можливість продовження терміну погашення;
  • доступність онлайн-сервісу 24/7.

  Якщо сума заборгованості перед банком невблаганно зростає, а погасити її немає грошей, варто звернутися в компанію MyWallet, яка кредитує всі категорії громадян, допомагаючи вирішувати фінансові проблеми швидко і з мінімумом турбот.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...