? Как получить кредит?
Головна - Блог - Шахрайські схеми та афери - Як працюють чорні кредитні брокери? Відгуки про кредитних брокерів шахраїв

Як працюють чорні кредитні брокери? Відгуки про кредитних брокерів шахраїв

Цю статтю я рекомендую прочитати всім, хто хоче взяти кредит в МФО. Тому що ми живемо в час, коли в шахраїв та шахрайських контор дуже велика кількість. Найгірше те, що за протизаконні дії таких контор будете відповідати ви. Тому кожному потрібно знати ознаки, які вказують на потенційного шахрая. 

Анна Примаченко

Фінансовий експерт, юрист в Kredit-ok.

При необхідності взяти кредит деякі позичальники стикаються з проблемою невідповідності вимогам банку. Це можуть бути погана кредитна історія, відсутність офіційної заробітної плати й інші причини, що не дозволяють кредитуватися. Правильною дією в такому випадку буде виправлення недоліків або пошук кредитора з більш лояльними вимогами, але деякі позичальники йдуть іншим шляхом. Бажаючи отримати потрібну грошову суму, вони підробляють документи, а допомагають їм у цьому чорні кредитні брокери. Буває так, що клієнт не розуміє, що звернувся до шахраїв, які працюють протизаконними методами і можуть накликати на нього проблеми з законом. Щоб уникнути цього, потрібно знати, хто такі чорні кредитні брокери і як вони працюють.

Як відрізнити кредитного брокера від шахрая

Як працюють чорні кредитні брокери?

Фахівці з надання юридичних та консультаційних послуг громадянам отримання банківських кредитів називаються брокерами. Їх завдання: допомогти клієнту виявити проблеми в кредитній історії, документах і заяві на отримання позики, і виправити їх. За це вони беруть певний відсоток з клієнтського кредиту, розмір якого обумовлюється заздалегідь. З огляду на специфіку діяльності таких фірм і вузьку спрямованість значна частина громадян погано розуміє, як саме проходять процедури і що роблять брокери, щоб допомогти з отриманням позики. Відрізнити справжніх кредитних брокерів від шахраїв можна по ряду ознак:

  1. Комісія. Вартість послуг кредитного брокера визначається в залежності від розміру кредиту і складності його отримання. Як правило, брокерські контори беруть від 2% до 5% за свою роботу, тоді як шахраї вимагають 10-20% від суми позики. Віддаючи таку суму на сторону, клієнт тим самим збільшує вартість своєї позики і це без урахування відсотків, які додадуться до відданих грошей.
  2. «Кумівство». Термін, зрозумілий кожному жителю пострадянського простору, де довгий час все вирішували зв'язки і знайомства. Так і в цьому випадку, для вирішення проблеми позичальника чорні кредитні брокери пропонують скористатися послугами «своєї людини» в банку, який за певну плату допоможе з отриманням позики.
  3. Анонімність. Дуже часто нелегальні юридичні фірми працюють в умовах повної анонімності, де клієнт не знає імені співробітника, обслуговуючого його, і не може ознайомитися з статутними документами компанії. Далі виявляється, що вказана адреса офісу - помилкова, а назва контори повторює імена відомих брендів.
  4. Додаткова плата. Цей пункт дозволяє відразу виявити шахраїв, так як справжні брокери ніколи не беруть додаткової плати за консультаційні послуги до позитивного рішення по обслуговуваному кредиту. Тобто, якщо при першому зверненні позичальника просять оплатити консультацію юриста або ознайомлення співробітників зі справою, можна з упевненістю сказати, що це шахраї.
  5. Фальсифікація документів. Тут уже мова йде не просто про можливе потрапляння позичальника в чорний список всіх банків, а й про кримінальну відповідальність. Чорні брокери можуть запропонувати клієнту «допомогти» з проблемними документами, не сказавши, яким саме чином. В результаті вони підробляють довідки про доходи, про наявність майна та інше, які ставлять клієнта в небезпечне становище. Якщо пропонується подібне рішення проблеми отримання позики, то перед позичальником безумовно шахраї.

Варто сказати, що іноді «допомога» сумнівних юридичних контор дійсно допомагає отримати кредит, але способи, якими вона виявляється, в подальшому можуть призвести до негативних наслідків для клієнта. Найважче - це стаття Кримінального кодексу України про фальсифікацію та підробку документів, яка загрожує позичальникові, якщо він надасть банку фальшиві документи.

Кращий спосіб отримати кредит в банку

Менш сумним, але досить серйозним підсумком допомоги чорних кредитних брокерів стає розкриття шахрайства і вимога банку негайно повернути отримані гроші. В іншому випадку позичальникові загрожує суд і потрапляння в чорний список без можливості брати позики в будь-яких українських банках.

Кращий спосіб отримати кредит в банку - звернутися до нього безпосередньо, минаючи сумнівних посередників. Якщо є об'єктивні причини, за якими структура може відмовити в отриманні коштів або це вже доконаний факт, краще скористатися послугами компанії MyWallet. Вона більш лояльна до позичальників, не вимагає довідки про доходи, застави або поручителів і дозволяє оформити кредит, не встаючи з-за комп'ютера через зручний онлайн-сервіс.

Вигода мікрокредиту онлайн від MyWallet

Щоб отримати кредит без довідки про доходи позичальника буде потрібно тільки заповнити анкету і прикласти до неї фото сторінок паспорта та коду ІПН. Її розгляд займе не більше півгодини, а після схвалення гроші миттєво будуть зараховані на обрану кредитну карту. Максимальна сума кредиту становить 15 000 гривень, а оформити її можна на термін до 30 днів з можливістю пролонгації. Вигоди мікрокредиту онлайн від компанії MyWallet, це:

  • фіксована вартість;
  • відсутність додаткових комісій і платежів;
  • можливість пролонгації;
  • зручні інструменти для обслуговування;
  • доступність з будь-якого міста України цілодобово.

Якщо терміново потрібні гроші, але отримати кредит в банку заважає погана кредитна історія або низький рівень офіційної заробітної плати, не варто звертатися до чорних кредитних брокерів. Доцільніше скористатися зручним інтернет-сервісом компанії MyWallet, де для отримання кредиту не будуть потрібні послуги посередників.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...