? Как получить кредит?
Головна - Блог - Борги - Як взяти кредит, якщо ти в чорному списку?

Як взяти кредит, якщо ти в чорному списку?

Якщо ви в чорному списку, то це означає що жодна кредитна установа не захоче вам видавати кредит. Але є способи трішки виправити цю ситуацію. Перший спосіб: внести хоч якийсь посильний платіж, щоб продемонструвати свою готовність виконувати свої зобов'язання за договором. Другий спосіб: попросити банк про рефінансування боргу – тобто про отримання нової позики для покриття старих боргів. Та третій спосіб:звернутися за допомогою до співробітників фінансової організації, які можуть порадити вихід із ситуації.
Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Напевно, кожен українець, який брав або збирається взяти банківський кредит стикався з терміном «чорний список». Позичальник розуміє, що цей список означає заборону на кредитування практично у всіх банках, але в яких випадках і коли ця заборона може бути введена, чіткого розуміння немає. Деякі вважають, що в ЧС поміщаються тільки злісні неплатники, справа яких розглядається вже в суді, інші переконані, що для того, щоб потрапити туди, досить одного разу прострочити виплату. У цій статті ми дізнаємося, що таке чорний список банку, чому в нього потрапляють і як взяти кредит, якщо ти в чорному списку.

Що таке чорний список?

Чорний список - це база даних банківських позичальників, які показали свою неспроможність при виконанні взятих на себе зобов'язань. У список потрапляють не тільки ті, хто зовсім не виплачував кредит і уникав зустрічі зі співробітниками організації, а й ті, хто часто прострочував виплати по кредиту. Окремим списком йдуть шахраї, які намагалися або вдало оформили на себе позику за чужими документами або надали про себе недостовірну інформацію, зробивши неможливим примусове стягнення грошей. Як взяти кредит, якщо ти в чорному списку? У чорному списку вказуються не тільки справа позичальника, але і його персональні дані, такі як:
  • ПІБ;
  • адреса реєстрації;
  • місце роботи;
  • офіційний рівень доходу;
  • сімейний стан;
  • кредитна історія.
 Часто, потрапляючи в ЧС одного з банків України, громадянин автоматично позбавляється можливості отримати позику в іншій компанії, але це не завжди так і залежить від типу списку, який може бути:
  1. Закритим. Тут мова йде про особистий список банку, де була оформлена позика, тоді як для інших організацій його дані недоступні. Ухилення від виконання боргових зобов'язань реєструється в закритій базі даних і не впливає на отримання грошей в інших банках. Інформація з такого списку не може бути передана третім особам відповідно до законодавства України.
  2. Відкритим. Список бюро кредитних історій містить у собі інформацію про недобросовісних позичальників з усіх кредитно-фінансових установ і доступний для всіх з них. Саме через цей список перевіряється платіжна історія потенційного банківського клієнта і якщо вона не відповідає вимогам кредитора, прохання відхиляється. Приватна особа також може отримати свої дані з цього списку, замовивши спеціальну виписку.

Причини потрапляння в чорний список

Вкрай рідко банки вносять позичальників в ЧС унаслідок незначного прострочення або інших труднощів з поверненням взятих в борг грошей. Однак трапляється так, що і цілком благонадійні позичальники виявляються в нещасливої ​​базі даних без можливості кредитуватися в українських банках. Причин цього може бути безліч: від непередбачених обставин, на зразок госпіталізації, до помилки банку або махінацій. Найчастіше причини потрапити до чорного списку обгрунтовані, і можуть бути наступними:
  • ігнорування вимог банку про погашення заборгованості;
  • регулярні прострочення по платежах;
  • вказівка ​​неправдивих відомостей про себе;
  • відкритий судовий розгляд щодо позичальника;
  • довідка про наявність психічного захворювання;
  • порука в непогашений кредит.
  Якщо подібні фактори мають місце бути, то ймовірність потрапити до чорного списку сильно виростає і майже напевно взяти новий кредит вже не вийде.

Як не потрапити в ЧС

Вийти з чорного списку набагато складніше, ніж в нього потрапити, а часто і зовсім неможливо, так вже влаштована банківська система. Незважаючи на це, спробувати відновити репутацію позичальника за допомогою таких дій:
  1. Погасити всі заборгованості, штрафи і виплатити комісії.
  2. Відкрити в банках, де були заборгованості депозитні рахунки.
  3. Проводити через банки все податкові, комунальні та інші платежі.
  4. Відкрити зарплатний рахунок.
  Щоб не довелося виходити з ЧС, краще в нього взагалі не потрапляти, так як зусилля на видалення свого імені з бази даних неплатників не рівні з тими, що потрібні для того, щоб туди не потрапити. Для нормального і довгострокового співробітництва з кредитно-фінансовими організаціями і виключення непорозумінь досить:
  • об'єктивно оцінювати власну платоспроможність;
  • обов'язково брати виписку про погашення позики;
  • уважно стежити за балансом кредиту;
  • уважно читати кредитний договір;
  • вказувати в договорі тільки дійсну інформацію;
  • не виступати поручителем за простроченими позиками;
  • своєчасно рефінансовувати позики.
  Виконати останній пункт, маючи прострочення в банку досить складно, але компанія MyWallet доводить зворотне, пропонуючи клієнтам рефінансування на погашення позики навіть з поганою кредитною історією.

Як взяти онлайн-кредит в MyWallet

Компанія обслуговує клієнтів через інтернет, надаючи послуги швидкого і сучасного онлайн-сервісу. Оформити заявку на споживчий онлайн кредит можуть громадяни України віком від 18 до 65 років, які мають постійний трудовий дохід, для чого буде потрібно тільки фото паспорта та коду ІПН. Розмір кредиту досягає 10 000 гривень, а термін погашення становить 5 - 30 днів з можливістю пролонгації, яка доступна при своєчасній виплаті відсотків за користування позиковими засобами. Для повернення позики клієнт може використовувати: Як взяти онлайн-кредит в MyWallet
  • особистий кабінет на сайті MyWallet;
  • будь-яке банківське відділення;
  • термінал самообслуговування.
  Послуги компанії дозволяють швидко отримати потрібну суму грошей і розрахуватися з банківськими заборгованостями до потрапляння в чорний список. Переваги кредиту онлайн, це:
  • фіксована вартість;
  • прозорі умови;
  • можливість пролонгації;
  • зручні способи повернення;
  • цілодобова доступність.
  При виникненні загрози потрапити до чорного списку, через прострочення по банківському кредиту, варто звернутися в компанію MyWallet. Оформлення заявки на сайті не займе багато часу, а отримані гроші можна буде використовувати для вирішення будь-яких фінансових проблем, в тому числі і погашення заборгованостей за іншими кредитами.
Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Як взяти кредит якщо ти в чорному списку