? Как получить кредит?
Головна - Блог - Банківські кредити - Як закрити кредитну карту?

Як закрити кредитну карту?

Кредитні карти - зручний фінансовий продукт, яким сьогодні користуються багато громадян України. Оформити і отримати її можна через інтернет або безпосередньо в банку, куди необхідно звернутися із заявою. А як правильно закрити таку карту, якщо необхідність в її використанні зникла?

Як виявилося, багато користувачів "кредиток" цього не знають, вважаючи, що договір припиниться автоматично, якщо не використовувати кредитну карту. Нижче ми розповімо про це докладніше.

Навіщо закривати банківську карту?

Якщо кредитка - це зручно, то навіщо її закривати? Насправді, кредитна карта альфа банку або Приват24 може виявитися у користувача абсолютно випадково, адже сьогодні багато банківських організацій в якості рекламної акції розсилають своїм нинішнім або колишнім клієнтам вже готові картки поштою або пропонують їх в відділеннях з мінімальним пакетом документів і без складного оформлення .

Найчастіше, якщо у людини є кредитна карта ПриватБанку, виникає спокуса хоча б раз нею скористатися. Але нерідко фінансові обставини складаються так, що доводиться вибирати: споживчий кредит або кредитна картка. Якщо мова йде про невелику суму, вибір найчастіше робиться на користь картки, так як вона не передбачає довгострокових зобов'язань.

Як закрити кредитну карту?

Так що з обставинами, коли може знадобитися кредитна карта ПриватБанку чи іншої фінансової установи, може зіткнутися кожен. Ну а коли фінансове становище нормалізується, багато хто воліє закривати кредитки, щоб не платити за обслуговування картки або якісь інші платежі, передбачені деякими банками. Крім того, питання, як краще закрити кредитку, часто задають користувачі, які вирішили змінити банк, в якому вони кредитуються. Тому ця тема ця актуальна навіть для тих, хто не відмовляється повністю від використання кредиток.

Що зробити перед тим, як закрити карту?

Отримуючи кредитну, дебетову, зарплатну карту ви укладаєте з банком договір. І його припинення можливе лише на певних умовах. Тому уважно вивчіть договір (хоча, робити це треба ще при його укладанні). Головний підводний камінь, з яким доводиться стикатися власникам, штрафні санкції та платежі при достроковому розірванні договору. Тому в деяких випадках вигідніше дочекатися закінчення його терміну дії, а потім відмовитися від пролонгації.

Важливо, щоб при закритті кредитки на ній не було заборгованостей, так як закрити кредитну карту - ще не означає автоматично позбутися від усіх боргів. Найчастіше банківські організації йдуть на різні хитрощі і нібито розривають договір, але при цьому клієнт залишається винен банку якісь незначні копійки. Сам власник може навіть не знати про це - через помилки операціоніста або свідомого введення в оману. Тим часом на його рахунку поступово накопичується заборгованість внаслідок нарахування пені та відсотків на первинний борг. Відомо про це часто стає лише через кілька років, коли сума стає значною і банк звертається до суду для стягнення заборгованості. Складність такої ситуації не тільки в необхідності погашати накопичився борг, а й в зіпсованої кредитної історії.

  • Тому перед тим, як закрити картку в банку, обов'язково зробіть наступне:
  • Зателефонуйте в службу підтримки банку, де видана кредитка, і уточніть у оператора інформацію по вашій картці.
  • Обов'язково дізнайтеся і запишіть дані самого фахівця, з яким ви спілкуєтеся.
  • Уточніть суму заборгованості з точністю до копійок і їх сотих по карті;
  • У той же день погасіть борг зручним для вас способом. Враховуйте, що багато банкоматів та платіжних систем можуть стягувати відсотки по платежах, тому погашайте заборгованість свідомо «з перекриттям».
  • Заблокуйте карту самостійно через особистий кабінет або звернувшись в банк.

Далі слід звернутися в банк для заповнення заяви на розірвання кредитного договору. Обов'язково візьміть у фахівця копію заяви та акт звірки розрахунків. Якщо банком передбачена процедура повторної або остаточної звірки, дізнайтеся її точну дату (зазвичай це від кількох днів до кількох місяців). Після цього карта ощадбанку або іншої організації, в якій ви аккредітуетесь, повинна бути перерізана співробітником навпіл - поперек магнітної смуги.

Як грамотно закрити карту банку Приват

Кредитки Приватбанку (Україна) є одними з найбільш популярних і поширених. Тому питання, як можна закрити таку карту, для багатьох є актуальним. Зробити це можна особисто відвідавши відділення банку, звернувшись по телефону, або через інтернет-сервіс Приват24. Так як закриття кредитки вимагає обов'язкового заповнення ряду документів, краще звернутися у відділення, щоб мати на руках всі необхідні платіжки і їх копії.

Якщо закриттю підлягає золота карта, карта для виплат, універсальна карта та інші кредитні продукти компанії, то процедура наступна:

  • Зверніться у відділення банку.
  • Уточніть баланс карти і переконайтеся, що у вас немає заборгованості.
  • Якщо на карті є «зайві» кошти, то поповніть ними баланс мобільного телефону, виведіть або потратьте іншим чином.
  • При наявності заборгованості погасіть її найбільш зручним способом.
  • Заповніть заяву про закриття кредитної картки.
  • Візьміть в банку довідку про повне погашення заборгованості.

Карта буде закрита через місяць після подачі заяви.

Якщо закриттю підлягає золота карта, карта для виплат, універсальна карта

Також кредитка може бути закрита іншими способами:

  • Зверніться у відділення банку за 30 днів до закінчення терміну дії вашої картки і подайте заяву про небажання пролонгувати кредитний договір.
  • Чи не забирайте автоматично перевипущену карту з відділення протягом 180 днів. Після закінчення цього терміну вона буде знищена, а договір - розірвано.
  • Не виконуйте жодних операцій по карті протягом 6 місяців. Договір буде в односторонньому порядку розірвано банком за умови, що на кредитці немає заборгованості.

Щоб уникнути помилок і неприємностей обов'язково зберігайте всі платіжні документи по кредитці, а також довідки з банку про погашення і закриття рахунку.

Як закрити банківську зарплатну картку

Процедура закриття дебетових і зарплатних карт в загальних рисах не відрізняється від вищеописаної. Хоча деякими банківськими організаціями можуть бути передбачені різні нюанси. Головна проблема, з якою стикаються власники зарплатних і дебетових карт, це супутні додаткові послуги, наприклад, телефонний банкінг або смс-інформування.

Аналогічні процедури і в тому випадку, якщо у вас є карта Востокбанку, карта Укрсиббанку, карта Укрсоцбанку, а також інших банківських організацій, що займаються кредитками. Правила залишаються тими ж:

  • Перевірте баланс і переконайтеся у відсутності заборгованості.
  • Вимкніть всі додаткові послуги (інтернет- і телефонний банкінг, СМС-повідомлення, захист від шахрайства і т.д.).
  • Заблокуйте карту перед зверненням в банк.
  • Заповніть заяву на розірвання договору.
  • Зберігайте всі платіжки і інші документи протягом 3-х років - поки не закінчиться термін позовної давності.

Пам'ятайте, що для закриття банківської карти, вам обов'язково мати її на руках в непошкодженому вигляді. В іншому випадку (при втраті або поломки картки) спочатку необхідно буде відновити карту, а лише після цього її можна буде закрити і анулювати.

Мікропозика від MyWallet

Чи можна уникнути складної бюрократичної процедури з кредиткою для її закриття? Можна, якщо не користуватися подібними продуктами. Але чи є їм альтернатива? Так! Наприклад, сервіс онлайн кредитування MyWallet. Компанія пропонує швидкі позики і кредити студентам, пенсіонерам, матерям-одиначкам та іншим категоріям громадян, які потребують фінансової допомоги.

Для отримання позики онлайн потрібен мінімальний пакет документів, а оформити його можна віддалено - через інтернет без особистого відвідування відділення. Гроші можна отримати на будь-яку карту українського банку або електронні гаманці, а також готівкою через систему онлайн-переказів. Таким чином, через MyWallet ви зможете отримати гроші найбільш зручним для вас способом. У вас не виникне необхідності оформляти новий кредитний продукт і брати на себе зобов'язання по оплаті обслуговування картки і додаткових послуг.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...