? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит під заставу - Кредит в ломбарді: плюси і мінуси

Кредит в ломбарді: плюси і мінуси

Ломбард - це комерційна організація, що займається видачею кредитів під заставу майна. Структурно він схожий на банк, маючи ряд схожих з ним рис, але фактично сильно відрізняється, що також має свої переваги і недоліки. Незважаючи на менші масштаби діяльності, високу процентну ставку і оцінювання переданого майна за заниженою вартістю, потік клієнтів не зменшується і такі комерційні компанії процвітають, в той час як банки відчувають цілий ряд проблем. Які плюси і мінуси у звернення в ломбард, і чи є альтернатива?

Як працює ломбард

Кредит в ломбарді: плюси і мінуси

Ломбард працює тільки з матеріальним майном, надаючи заставні кредити, які видаються швидко і коштують дорого. Середня процентна ставка за позикою становить 2,5% на добу, тоді як річна може перевищувати 700%. Якщо порівнювати з умовами банківського кредитування, то різниця приблизно в 10-18 разів в залежності від умов банків, які не мають фіксованих значень. Ставка може бути знижена тільки в разі великої застави, наприклад, нерухомості, але всі операційні витрати, такі як робота юриста, оцінювача, нотаріуса та інших повністю лягають на плечі позичальника. Сума може досягати 30% від всього кредиту, наклавши яку на встановлені відсотки, вийде величезний майбутній збиток.

Незважаючи на такі очевидні недоліки, ломбарди популярні в українців незалежно від економічної ситуації в країні, криз і фінансових труднощів. Головна причина цього в різному підході банків і ломбардів до обслуговування клієнтів. Перші вкрай вимогливі до документального забезпечення позик, змушуючи позичальників збирати і надавати довідки про доходи, виписки з місця роботи, поручителів і багато іншого, щоб переконатися в платоспроможності і гарантувати повернення кредиту. У випадку з ломбардами цього не потрібно, так як гарантія повернення коштів - це запорука, яка покриває видану суму повністю і навіть більше. Саме тому ломбарди практично не несуть збитків через клієнтів, фактично купуючи речі нижче їх ринкової вартості.

Кредит в ломбарді оформляють люди, яким терміново потрібні гроші і у них немає часу збирати документи для банку. Найчастіше гроші потрібні їм на короткий термін, що трохи зменшує загальну вартість послуги і вони несуть оцінювачу:

  • ювелірні прикраси, золото, діаманти;
  • техніку і електроніку;
  • гаджети та аудіосистеми;
  • антикваріат.

Також можна закласти авто або нерухомість, пред'явивши документи права власності. Здаючи власні речі, клієнтові не потрібно бігати і збирати довідки, чекати відповіді від кредитного консультанта або проходити незручну співбесіду в відділенні. Ці фактори часто грають вирішальну роль для людей, які не звикли бути в ролі прохача, і готові переплачувати, аби в ній не виявитися. Зі свого боку ломбарди гарантують байдужість до кредитної історії, наявності судимостей, непогашених боргів і багато чому іншому. Отримати кредит можна вже з 18 років, а верхня планка не обмежена, що вигідно відрізняється від кредитування в банку, де є жорсткі обмеження за віком і отримати гроші особі молодше 23 або старше 55 років просто неможливо.

У підсумку виходить, що і позичальник нічим не ризикує крім закладеного майна, як і ломбард, який вже отримав прибуток від угоди. Навіть якщо клієнт не повернеться за майном, що відбувається дуже часто, кредитор просто продасть закладену річ по її реальній ціні, отримавши різницю з купівлі/продажу. Термін погашення, як правило, нетривалий: від декількох днів до декількох місяців, але якщо клієнт захоче викупити заставу раніше, йому не доведеться виплачувати штрафи або комісії, що вигідно відрізняється від банків.

Плюси і мінуси

Однією з головних переваг ломбардів є мінімум необхідних документів. Часто від клієнта вимагається лише паспорт, тоді як документи права власності потрібні тільки при заставі квартири або машини. Це дуже актуально для вирішення термінових проблем, що не чекають збору стосів документів і відповіді від кредитного консультанта. Іншим плюсом можна назвати цілодобову роботу незалежно від дня тижня і свят. Але, крім достоїнств є у комерційних компаній і суттєві недоліки, серед яких:

  • високий відсоток по кредиту;
  • оцінювання застави за заниженою вартістю;
  • продаж застави за несплату.

З огляду на це, варто подумати: чи вигідний буде займ в ломбарді і чи є йому альтернатива? Більш вигідним і простим способом отримати кредит швидко і без зайвих документів стане звернення в компанію MyWallet, яка обслуговує клієнтів через інтернет.

Переваги кредитування в MyWallet

Оформити позику на сайті компанії може кожен громадянин України від 18 до 65 років з постійним трудовим доходом. Буде потрібно тільки фото паспорта та коду ІПН. Такі прості умови отримання доповнюються перевагами:

Переваги кредитування в MyWallet

  • низькою процентною ставкою - 0% для нових клієнтів і 1,6% для повторних на добу;
  • відсутністю комісій і прихованих платежів;
  • зарахуванням коштів на карту будь-якого українського банку;
  • можливістю пролонгації терміну погашення;
  • зручними способами виплати;
  • доступність 24/7 з будь-якої точки світу.

Максимальна сума кредиту - 15 000, а термін погашення 30 днів з можливістю пролонгації. Позичальник отримує можливість витрачати гроші, не вказуючи мету отримання і вносити платежі у вільному графіку.

При необхідності невеликого кредиту вигідніше звернутися не в ломбард, що бере величезний відсоток і занижує вартість застави, а в компанію MyWallet, яка взагалі не бере заставу, пропонуючи клієнтам вигідні умови отримання і повернення коштів.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...