? Как получить кредит?
Головна - Блог - Кредит під заставу - Кредит в ломбарді під заставу нерухомості – чи варто брати?

Кредит в ломбарді під заставу нерухомості – чи варто брати?

Я не рекомендую брати кредит в ломбарді під заставу нерухомості, тому що це взагалі не вигідно для клієнта. Ми можете залишитись без майна, та й ще платити за нього відсотки. Також такий спосіб кредитування є рідкісним явищем, тому щоб знайти таку послугу вам доведеться постаратись.

Володимир Мінкович

Засновник сервісу Kredit-Ok. Кредитний експерт компанії Mywallet.

Звернення в ломбард за отриманням невеликої суми грошей під заставу коштовностей або майна - це часта практика, але закладати нерухомість наважується далеко не кожен. Причини такої необхідності можуть бути різними: від виплати великого боргу до термінового переїзду в інше місто. В такому випадку, варто уважно вивчити всі нюанси і зважити ризики, яких в такій операції величезна кількість.

Що таке ломбард

  Кредит в ломбарді під заставу нерухомості - чи варто брати? Термін «ломбард» пішов від однойменного регіону Італії і міцно закріпився в лексиконі європейців, які часто зверталися до лихварів і міняйл для отримання швидких грошей в обмін на майно. Сьогодні ломбард - це комерційна організація, що здійснює свою діяльність виключно в правовому полі, відповідаючи вимогам законів України про фінансову діяльність. Але принцип роботи залишився колишнім і для отримання грошей українці залишають під заставу:

  • коштовності та прикраси;
  • побутову техніку;
  • гаджети (планшети, смартфони, ноутбуки);
  • предмети антикваріату.

  На надану суму нараховується відсоток, найчастіше добовий, який клієнтові потрібно буде заплатити крім самої отриманої суми грошей. Незважаючи на те, що брати з клієнтів гроші за зберігання або страховку ломбардам законодавчо заборонено, вони обходять цю заборону, включаючи вартість в відсотки. Якщо зробити це неможливо з міркувань конкурентності, вони вважають за краще зовсім відмовитися від послуги, хоча в Європі і Америці зберігання цінних речей в ломбарді без отримання позики поширена практика.

У разі застави особистого майна і навіть великої побутової техніки, мова все одно йде про відносно невеликі суми, тоді як отримання кредиту під заставу нерухомості досить серйозна угода, що передбачає великі гроші. В Україні не так багато ломбардів, готових працювати з нерухомістю, тому оформити її може бути проблематично. Крім того законодавчо не прописані умови здійснення такої угоди, що вимагає залучення професійних юристів і нотаріуса.   Для використання нерухомості в якості застави, клієнту потрібно виконати ряд умов:

  • бути її юридичним власником;
  • мати можливість передачі права власності;
  • мати документи на квартиру, рахунки за комунальні послуги.

  Комерційна організація може висунути додаткові вимоги, найбільш частим з яких стає знаходження житла в регіоні діяльності ломбарду. Тобто при оформленні договору в Києві, заставити квартиру в Луцьку навряд чи вийде. Якщо таке можливо, то всі фінансові витрати по проведенню операції лягають на клієнта. Сюди входить робота оцінювача, нотаріуса, виїзд на місце співробітника організації та інші витрати. Отримати кредит в ломбарді під заставу нерухомості неможливо, якщо:

  • клієнт не є власником житла;
  • квартира або будинок знаходиться в заставі по невиплачених займу;
  • в житло прописані неповнолітні;
  • за нерухомістю значитися велика заборгованість по комунальних послугах;
  • щодо клієнта ведеться судовий розгляд з ризиком конфіскації майна.

  Кредитор не стане зв'язуватись з проблемним клієнтом, який може на стадії оформлення або вже після підписання договору втратити право власності житла за рішенням суду.

Чому застава нерухомості в ломбарді невигідна

Крім того, що людина віддає власне житло третій особі по приватному договору, угода має масу нюансів, фінансово невигідних клієнту, головним з яких залишається процентна ставка. Українські ломбарди беруть від 3 до 7% за подібні послуги, регулюючи рівень ставки в різні періоди. Найдорожче обходяться перші 12 місяців, коли клієнт змушений платити найбільший відсоток, який знижується максимум на 0,5% в наступні місяці. Іншим аспектом є залучення фахівців, яке обходиться позичальникові в 10-20% від отриманої суми, іноді більше.

Всі умови угоди прописуються в договорі, але на відміну від банківської, зміни процентної ставки тут менш гнучкі, а тому навіть при сильному коливанні курсу валюти, позичальник буде змушений платити за старим курсом. Врегулювати питання законності таких умов через суд складніше, ніж в іпотечному або банківському заставному кредиті.

Чому застава нерухомості в ломбарді невигідна

Часто застава нерухомості в ломбард - це крайній захід, без якого не обійтися. Але іноді цього можна уникнути, вчасно повертаючи невеликі борги, навіть якщо є деякі фінансові труднощі. Допоможе в цьому компанія MyWallet, яка видає онлайн кредит без дзвінків, поручителів і застави. Все що потрібно - це паспорт і ідентифікаційний код.

Переваги мікрокредиту від MyWallet

  Компанія пропонує всім громадянам України від 18 до 65 років зручний інтернет-сервіс, доступний з будь-якого міста України. Щоб скористатися ним і оформити потрібну суму грошей достатньо заповнити анкету онлайн та відправити на розгляд консультанту MyWallet. Відповідь прийде протягом 20 хвилин, а гроші будуть переведені на обрану карту будь-якого українського банку. Сума позики при першому зверненні досягає 4 000 гривень, тоді як при подальших може бути збільшена до 15 000 грн. Термін погашення клієнт встановлює сам в межах від 5 до 30 днів, але при необхідності він може скористатися пролонгацією, відтермінувавши виплату позики на невизначений період за умови погашення відсотків по ньому.

Вигоди онлайн-позики від компанії MyWallet:

  • фіксована вартість;
  • відсутність переплати за комісії;
  • пролонгація;
  • зручне обслуговування;
  • доступність 24/7 з будь-якого міста України.

  Якщо терміново потрібні гроші, не варто закладати нерухомість в ломбард, краще взяти онлайн-кредит в компанії MyWallet. Він допоможе вирішити поточні фінансові проблеми без загрози втратити житло і влізти в серйозні борги.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...