? Как получить кредит?
Головна - Блог - Фінансова грамотність та планування - Принципи економії в сімейному бюджеті

Принципи економії в сімейному бюджеті

На сьогоднішній день в Інтернеті можна знайти безліч корисних статей на тему економії грошей, але є матеріал який надає багато інформації, але вона може зовсім і не допомогти у вирішенні різних фінансових питань, тому краще за все взяти за основу деякі способи економії сімейного бюджету:

семейные деньги. как распоряжаться деньгами

  1. Почати вести домашній бюджет. Щоб вести домашній бюджет, для початку людині просто необхідно почати вести сімейний бюджет і зрозуміти які у нього витрати можуть бути за певний період часу (зазвичай за місяць). Саме ведення сімейного бюджету покаже, на що були витрачені гроші і в якій кількості. Вести бюджет можна кількома способами, людина може просто збирати чеки і виписки придбаних ним товаром і щомісяця підраховувати витрати, також можна записувати всі витрачені гроші і писати в яких цілях це було зроблено. Новим і сучасним способом ведення сімейного бюджету є онлайн-додаток, що дозволяє людині записувати все покупки і витрати, а також автоматично все підраховувати. Таким чином людина буде знати, що можна було і не купувати або навпаки, на що варто було згаяти суму більше ніж це було зроблено.
  2. Відкладайте по 10% від щомісячного доходу. Саме відкладати таку невелику суму в розмірі 10% від загальної зарплати буде початком чогось більшого. Багато людей можуть порахувати, що 10% це мало, але все ж якщо відкладати хоча б цей відсоток від загального заробітку, то можна за кілька місяців назбирати на річ, про яку давно мріяли. Саме цей спосіб також допоможе дисциплінувати людини в його фінансах і дати зрозуміти, що ця невелика сума дійсно допоможе відкласти і придбати більш велику покупку.
  3. Не потрібно витрачати гроші відразу в день зарплати. Багато людей в день отримання зарплати відразу ж біжать до магазинів за обновками. Саме це і є основною причиною, по якій у більшості грошей не стане вже в перші дні після зарплати. У даній ситуації варто теж розрахувати бюджет і заздалегідь підготуватися до дня зарплати, важливо скласти список продуктів і речей, які необхідно купити, потрібно добре думати, що дійсно необхідно, а без чого можна буде обійтися. Склавши такий список, людина прийшовши в магазин буде купувати саме по ньому і не буде відволікатися на полиці з товарами, які він не вказав у своєму списку. Такий спосіб допоможе купувати необхідні речі але по обдуманим рішенням і хорошою економією.
  4. Готівковий розрахунок. Щоб наочно бачити скільки людина витратила грошей, найкраще розраховуватися тільки готівкою, адже при розрахунку банківською картою людина психологічно не знатиме скільки у нього залишилося грошей на карті, розраховуючись таким чином, людина може купити дорогий товар, не розрахувавши свій місячний бюджет. У випадку з готівкою, в гаманці завжди можна побачити і підрахувати решту грошей і бути впевненим в тому, що гроші можна розподілити рівномірно і без зайвих покупок.
  5. Дисконтні картки і купони. У багатьох магазинах є свої дисконтні карти, які дозволяють покупцеві розплатитися за товар і отримати невелику знижку. Також, в магазинах можуть бути брошури з знижковими купонами на певні категорії товарів, ні також допоможуть заощадити фінанси. На сьогоднішній день є банки, які видають клієнтам картки для виплат з функцією Кешбек на багато видів товарів, такий спосіб теж дозволить заощадити. Тут можна зробити невеликий висновок, що при використанні всіх запропонованих варіантів, можна отримати велику економію, що теж буде приємним бонусом.
  6. Купівля товарів оптом. На сьогоднішній день безліч магазинів і торгових марок, надають можливість покупцеві придбати товари та продукти за більш низькою ціною при оптовій купівлі. Якщо ж людина має намір заощадити на оптових закупівлях, то найкраще це робити безпосередньо з базою постачальника, такий спосіб може значно заощадити грошей і запастися необхідними речами і продуктами для всієї родини на кілька місяців.
  7. Купівля речей в несезон. Напевно багато хто помітив, що багато товарів дешевше в не сезон. Наприклад купуючи зимове взуття і одяг влітку, можна заощадити від 40% за таку покупку, що не скажеш про покупку тих самих речей в сезон, вони можуть стояти навіть дорожче ніж можна на це розраховувати і тим самим можна навпаки не економити, а переплатити за товар . Важливо розуміти, що такі покупки в несезон актуальні лише для одягу і взуття, але ніяк не для овочів і фруктів, тут все абсолютно навпаки, фрукти найкраще купувати в сезон, так вони будуть набагато дешевше і корисніше.
  8. Покупки через Інтернет. У сучасному світі, напевно вже кожен зміг зробити покупку через Інтернет і це не дивно, адже саме в Мережі можна придбати бажані товари за вигідними цінами і заощадити. Так можна замовляти з іноземних сайтів імпортні речі за дуже низькою ціною. Тут покупець отримує кілька бонусів відразу: дешева річ в оригінальному зарубіжного магазину і дуже якісний товар, який буде носитися довгий час.как распланировать семейный бюджет
  9. Установка лічильників. При установці лічильників на газ, воду і єлектроєнергію, людина може сєкономіть багато коштів, а все тому, що за відсутності лічильників, налічують один середній показник на весь будинок, але людина може використовувати менше ресурсів ніж йому приходить в квитанції, тому при установці лічильників людина буде платити тільки за своє використання комунальних послуг.
  10. Заведіть полку для дрібниці. Такий спосіб може здатися старомодним і не зовсім дієвим, але як говоритися копійка гривню береже, тому збираючи в скарбничку дрібниця по кілька гривень, можна за кілька місяців накопичити на значну покупку. Саме такий спосіб дає економія бюджету і отримати приємний бонус у вигляді накопичених грошей.

Представлені вище способи економії сімейного бюджету допоможуть людині навчитися правильно економити фінанси і навіть отримати додатковий дохід без зусиль, адже це так важливо, розподіляти сімейний бюджет так, щоб не було ускладнень з фінансами, а навпаки, отримати вигоду з усього.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...