? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Страховка на кредит

Страховка на кредит

Збільшується число виданих споживчих кредитів за останні кілька років свідчить про зростання економіки і встановленні позитивної тенденції на ринку фінансових послуг. Українці все частіше беруть невеликі позики на покупку побутової техніки, електроніки, поїздки за кордон і інші потреби, задовольнити які за наявний дохід вони не в змозі. Отримані гроші дозволяють реалізувати раніше недоступні можливості, але іноді трапляється так, що позичальник з якихось причин не може повернути взятий кредит. Причиною може бути скорочення на роботі, втрата майна, захворювання близького родича і навіть смерть, що не рятує від необхідності погашати кредит. У будь-якому випадку є сенс подумати про необхідність страхування позики на випадок непередбаченої ситуації, при якій її повернення буде поставлене під загрозу.

 

Види страхування позик

Необхідність страхування кредиту часто спливає вже при його оформленні або пізніше, коли всі процедури завершені. Іноді позичальник не розуміє необхідності такого захисту від непередбачених ситуацій, неправильно оцінюючи власні фінансові можливості, що призводить до проблем з кредитором і погіршенням кредитної історії. Саме тому при оформленні позики в банку клієнту пропонується оформити і страховку на нього, щоб уникнути неприємних наслідків в подальшому. Це характерно для таких видів послуги, як:

 

Страховка на кредит

  • кредит готівкою;
  • онлайн-займ;
  • автокредит;
  • іпотека;
  • споживча позика.

 

При оформленні послуги в банку без страховки від позичальника буде потрібно надати заставне майно або поручителя, який гарантує повернення виданих коштів. МФО не вимагають обов'язкового страхування позики і включають його у вартість самої послуги, забезпечуючи повернення коштів мінімальними втратами в разі форс-мажорних обставин.

 

Чи завжди необхідне страхування?

Згідно із законом потенційний одержувач позикових коштів має право відмовитися від страхування кредиту за власним бажанням, але на практиці цього часто не відбувається, так як зовсім небагато українці обізнані про нюанси кредитування і кредитор оформляє страховку без його відома. Для того щоб цього не сталося клієнту потрібно самостійно уточнити всі умови отримання позики і зокрема можливість виключення внесення страхових внесків. У більшості випадків банк вважає за краще відмовити клієнтам, які не бажають оформляти страховку, користуючись своїм правом вибирати клієнтів. Як правило, необхідність страхування кредиту вказується в договорі і клієнт вже не може від нього відмовитися, якщо хоче отримати конкретний фінансовий продукт.

 

Спробувати відмовитися від нав'язуваної послуги можна в декількох випадках. Перший - при наданні застави. В такому випадку кредитор вже отримує гарантію повернення коштів і страховку на випадок, якщо гроші все таки не будуть повернуті. Іншим варіантом може стати звернення до кредитного брокера, який візьме на себе складання договору і допоможе виключити з нього пункти, що суперечать інтересам клієнта. Подібна процедура займає досить багато часу, а послуги брокера вимагають витрат, покрити які можна тільки якщо мова йде про отримання великої грошової суми, в іншому випадку вартість його послуг становитиме значну частину від отриманого кредиту.

 

Плюси і мінуси страховки по кредиту

Очевидною перевагою послуги є можливість убезпечити себе від непередбачених обставин, пов'язаних з раптовою хворобою, втратою працездатності, втратою майна та інших причин, які є перепоною на шляху виконання кредитних зобов'язань. Крім цього згода на страховку автоматично підвищує шанси клієнта на отримання позики, навіть якщо його досьє в повному обсязі відповідає вимоги кредитора. Особливо це враховується в банках, які дуже ретельно перевіряють позичальників, побоюючись шахрайства і неповернень.

 

Особливо необхідно страхування в іпотечному кредитуванні, яке передбачає тривалий термін погашення, до 40 років, і вимагає захисту від непередбачених обставин, які можуть трапитися за цей час. Це є і плюсом, і мінусом обов'язкового страхування, так як його вартість накладається на вартість кредиту і істотно збільшує розмір кінцевої виплати. Звідси можна вивести і інші мінуси послуги:

 

Плюси і мінуси страховки по кредиту

  • висока вартість, часто перевищує розмір процентної ставки;
  • необхідність регулярних страхових внесків;
  • складність доказів настання страхового випадку.

 

Недоліків у кредитного страхування достатньо, особливо якщо врахувати неідеальність роботи банківських структур і ймовірність невиконання прописаних в договорі зобов'язань обома сторонами. У такому випадку, якщо виникає необхідність в грошах, але оформляти разом з кредитом страховку зовсім не хочеться, набагато розумніше оформити онлайн займ в компанії MyWallet без страховки і зайвих документів.

 

Вигоди кредитування в MyWallet

Компанія працює виключно в сфері мікрокредитування-онлайн, пропонуючи оформити кредит студенту, пенсіонеру, військовослужбовцю та іншим категоріям громадян на рівних умовах. Для цього достатньо заповнити анкету та надіслати її на розгляд фахівцеві компанії, який дасть відповідь протягом 20 хвилин, а гроші будуть переведені на обрану карту будь-якого українського банку. Сума позики досягає 15 000 грн, а максимальний термін погашення становить 30 днів, але при необхідності він може бути пролонгований за умови виплати відсотків по ньому. Вигоди кредитування в MyWallet:

 

  • прозорі умови отримання позики;
  • відсутність переплати і прихованих комісій;
  • можливість пролонгації;
  • зручне обслуговування;
  • доступність з будь-якого міста України.

 

Якщо терміново потрібні гроші краще взяти онлайн-кредит в компанії MyWallet без обов'язкової страховки і зайвих переплат.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...