? Как получить кредит?
Головна - Блог - Все про кредити - Виїзд за кордон з кредитом

Виїзд за кордон з кредитом

Незважаючи на те, що свобода пересування - це конституційне право кожного громадянина України, є випадки, коли воно може бути порушено. Йдеться про банківських боржників, які не розрахувалися за боргами перед тим, як збирати валізи, і купувати квитки в іншу країну. При цьому не можна однозначно відповісти на питання: чи випустять за кордон з кредитом? Одних позичальників випускають, а інших просять погасити заборгованість через найближчий термінал або ввічливо рекомендують повернути квитки в касу.  

 

Невизначеність ситуації і відсутність чітких визначень в законах створили грунт для побоювань і страхів громадян з приводу виїзду з країни при наявності непогашених позик. Хтось каже, що виїхати можна, якщо своєчасно погашати взяту позику, інші стверджують що і невиплати по боргах не проблема для припинення кордону. Треті вважають, що будь-який кредит - це заборона на виїзд.  

 

В якому випадку можна виїхати з України з непогашеним кредитом

 

  Сумлінних позичальників, які своєчасно сплачують взяті в кредит гроші, можуть не переживати про дозвіл на виїзд. При цьому не має значення це кредит на квартиру, телевізор або цю саму поїздку. Якщо платежі надходять своєчасно і в повному обсязі, немає ніяких перешкод для поїздки за кордон. Навіть в разі виникнення невеликої прострочення приводу для серйозних хвилювань немає. Можна зателефонувати в банк, пояснити ситуацію і попросити невелику відстрочку по виплатах, якщо на те є вагомі причини. Причина відсутності грошей буде розглянута фінансовою установою негативно і належним чином позначиться на кредитної історії. Але навіть в цьому випадку виїхати за кордон з кредитом ніхто не забороняє.

 

  Виїзд за кордон з кредитомІснує помилкова думка, що банківські дані громадянина передаються в прикордонну службу і там зберігаються в очікуванні його, що перетинає кордон. Якщо запитати у прикордонників: чи можна виїхати за кордон з кредитом, вони дадуть відповідь - звичайно так! Забороною виїзду є тільки постанова суду, яка і передається в погранслужбу. Однак навіть якщо такої постанови немає, через кредит можуть виникнути проблеми по 2 причинам:

  1. Щомісячна сума платежу перевищує 60% від розміру офіційної заробітної плати. В такому випадку позичальникові буде вкрай складно оформити візу, так як співробітники посольства засумніваються в його здатності утримувати себе на території їх держави.
  2. Постанова Державної виконавчої служби України на заборону виїзду в разі судового позову з боку банку.

 

  Рішення першої проблеми досить просте - потрібно підтвердити свою платоспроможність. Зробити це можна прямо в консульстві, надавши персональний банківський рахунок з достатньою сумою грошей. Друга причина куди більш серйозна і не має швидкого вирішення. Для скасування постанови ДВС потрібно рішення суду, яке може бути отримано тільки після конфіскації майна, договору про реструктуризацію кредиту, що діє або його повного погашення позичальником.  

Чому навіть при погашенні кредиту виїзд з країни може бути закритий

  Щоб зрозуміти, чому не пускають за кордон навіть з погашеним кредитом потрібно уважно прочитати Закон України «Про порядок виїзду і в'їзду в країну громадян України», але тоді вже доведеться брати в руки і весь цивільний кодекс. Якщо кредит вже погашений, але перетнути кордон все одно не вдається, варто розуміти, що причиною цього може бути тільки постанова суду. Воно може бути прийнято стосовно громадянина України в разі якщо він:  

  • є носієм державної таємниці;
  • перебуває під слідством або підписував папір про невиїзд за межі країни;
  • відбуває покарання за адміністративне порушення;
  • не виплачує аліменти або платежі по майновим обов'язків;
  • надав невірну інформацію про себе при оформленні візи;
  • не має документів про відстрочку проходження строкової військової служби.

  Громадянин України, який володіє доступом до державної таємниці, потрапляє під обмеження відповідних законів і зобов'язаний здати закордонний паспорт на зберігання в приписаний відділ МВС. Право покинути країну стане доступним тільки після закінчення терміну дії інформації та догляду громадянина зі служби. В інших випадках все простіше, хоч і не без труднощів. Найбільш складним для українців, не зайнятих на державній службі і не маючи доступу до її секретів, є судова заборона на перетин кордону, заснована на пунктах статті 6 закону «Про порядок виїзду ...». Оскаржити його доведеться в суді, що займе кілька місяців в залежності від причини обмеження.    

 

Якщо метою відвідування є країни з чинним щодо України візовим режимом, то при оформленні документів в посольстві наявність діючих заборон на виїзд з країни буде перевірено співробітниками посольства. В такому випадку самостійно подавати будь-які довідки та виписки не доведеться. Від юнаків призовного віку буде потрібно приписне свідоцтво, військовий квиток, якщо були на військовій службі або довідку про відстрочку в разі навчання у ВНЗ.   Проблеми з перетином кордону Проблеми з перетином кордону виникають не так часто, як може здатися, а щоб їх уникнути досить наступних рекомендацій:

 

  • своєчасно виплачувати взяті на себе боргові зобов'язання;
  • виконувати постанови суду щодо майнових та інших взаємин;
  • перебувати на обліку у військкоматі або мати документ-відстрочку (для чоловіків);
  • не порушувати громадський або кримінальний кодекс;
  • надавати тільки достовірну інформацію про себе при оформленні виїзних документів.

 

    Виконання цих простих вимог дозволить виїжджати за кордон на відпочинок або у справах без всяких проблем. Інше питання, що робити, якщо на це немає грошей або є відкритий банківський займ? Відповіддю на нього може стати кредит на погашення мікропозик від MyWallet.  

Умови оформлення позики в MyWallet

  Компанія працює через власний онлайн-сервіс, доступний з будь-якого міста України цілодобово. Для подачі заявки на отримання позики потрібно заповнити анкету, вказавши:

  • код ІПН;
  • паспортні данні;
  • номер мобільного і банківської карти.

 

  На проходження всіх процедур, включно з перевіркою анкети співробітником компанії, буде потрібно близько 20 хвилин. Якщо заяву схвалено, гроші будуть зараховані на карту системи VISA, MasterCard або Maestro. Після виплати першої позики час видачі наступних скоротиться до декількох хвилин, а сума буде збільшена з 3000 до 10 000 гривень. Виплатити кредит на тури і закордонні поїздки можна буде протягом 5-30 днів або скористатися послугою пролонгації, продовживши термін її дії на невизначений період.   Для обслуговування позики MyWallet пропонує:

  • персональний кабінет на сайті;
  • термінал самообслуговування;
  • будь-яке банківське відділення.

 

  Клієнт не обмежений у виборі і може виплачувати заборгованість по позиці будь-яким зручним способом.    

 

Переваги кредиту від MyWallet

  Працюючи в сегменті експрес-кредитування, компанія надає миттєві позики на карту і має такі переваги, як:

 

  • фіксована процентна ставка;
  • відсутність прихованих комісій і платежів;
  • гнучкі умови погашення;
  • послуга пролонгації;
  • доступність з будь-якого міста України цілодобово.

 

  Вигідний і прозорий кредит без поручителів і застави від MyWallet дозволить рефінансувати заборгованість перед банком і заповнить відсутню суму в бюджеті при виїзді за кордон.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...