? Как получить кредит?
Головна - Блог - Пільги та субсидії - Як заповнити заяву та декларацію на субсидію в 2018 році

Як заповнити заяву та декларацію на субсидію в 2018 році

Для того, щоб отримати субсидію на оплату комунальних послуг, необхідно подати кілька важливих документів, а саме заявку на субсидію і декларацію доходів і витрат всіх членів сім'ї. Якщо житло орендується, то необхідно також надати договір про оренду.

В даному матеріалі Ви дізнаєтесь як правильно заповнювати всі документи і які особливості можуть існувати при подачі заяви.

Як заповнити заяву та декларацію на субсидію в Україні: бланк і зразок заповнення в 2018 роціЯк заповнювати декларацію на субсидію в 2018 році?

Для отримання субсидії громадянам необхідно в обов'язковому порядку надати декларацію доходів всіх членів сім'ї. В даному документі повинно бути представлено всі доходи за календарний рік кожного прописаного мешканця квартири, а також весь звіт про придбання товар або послуг на суму понад ніж 50 000 гривень. Форму для заповнення всієї необхідної інформації декларації можна взяти в органі соціального захисту або завантажити самостійно з джерела в Мережі.

Представляємо послідовність заповнення бланка декларації:

Пункт 1. У розділі I необхідно вказати паспортні дані людини, який подає заяву. Такою людиною може бути той, на кого відкритий рахунок в місцевому ЖКГ, прописаний за адресою мешканець, або дані про орендодавця, якщо це він подає заяву на субсидію. Обов'язково, за законодавством вимагається, щоб усі рахунки були оформлені на одну людину.

Пункт 2. В Розділі I необхідно вказати про житлові умови. А саме конкретні дані про оплачуваної площі квартири можна взяти з техпаспорта або ж квитанцій. У третій пункт необхідно вписати всіх прописаних мешканців.

У графі "Відмітки" необхідно вказати про відсутність зайнятості, наприклад відмітка "Тимчасово безробітний" або інші соціальні статуси і матеріальне становище, яке і пояснює чому людині необхідно оформляти субсидію.

Як необхідно заповнювати декларацію в 2018 році?

Як заповнити декларацію на субсидію в Україні: бланк і зразок заповнення в 2018 році

Другий Розділ декларації призначений для того, щоб в ньому вказати всіх осіб і їх джерела доходу. Для того, щоб отримати субсидію, для початку необхідно розрахувати яка квартплата береться за середньомісячний дохід за 2 квартал до початку місяця, а ось за послуги і придбання газу або палива - береться виходячи з розмірів доходу за попередній рік.

Суми доходів в декларацію більше не вказують бо соціальні служби перевіряють всі дані самостійно.

В даному розділі необхідно вказати такі види доходу:

  • стипендія;
  • пенсія;
  • зарплата;
  • гроші від підприємницької діяльності;
  • гонорари за виступи і публікації;
  • дохід від продажу майна;
  • здача оренди квартир;
  • аліменти;
  • виплати по безробіттю;
  • цінні папери, дивіденди і інше.

Не все вказане в другому розділі буде враховуватися при обчисленні розміру обов'язкового платежу при субсидії, наприклад в цей підрахунок не будуть входити відсотки по депозитах.

Готівкові вкладів у фінансові установи також не можуть вплинути на видачу субсидії, але все ж необхідно вказати всі дані.

Якщо в деяких мешканців будинку які працевлаштовані, не було на той момент матеріального забезпечення, в графі "вид доходу" необхідно писати що доходу немає. Також можна не вказувати дітей не досягли 16-ти років, що не працевлаштовані.

У другому розділі не потрібно вказувати разові виплати від держави:

  • При народженні дітей;
  • При усиновлення або удочеріння;
  • На оздоровчі заходи;
  • Виплати ветеранам та учасникам військових дій.

У третьому розділі необхідно вказати вид доходів членів сім'ї, який не відомий Фіскальної Службі України. До цієї категорії можна віднести підробітку, продаж сільськогосподарських продуктів і інше.

У четвертому розділі необхідно надати інформацію про транспортні засоби, які належать родині, але дата виробництва яка не повинна перевищувати 5 років. Якщо такої інформації немає, то громадянину необхідно поставити прочерк.

У п'ятому розділі необхідно вказувати інформацію тільки в тому випадку якщо протягом року, що передує поданню заяви на субсидію в родині була здійснена покупка на суму 50 000 гривень одним платежем. Якщо таких покупок не здійснювалося, просто вказати про це.

Якщо ж покупка на 50 000 гривень була зроблена протягом минулого року, то в першому рядку необхідно вказати дані особи з членів сім'ї, ким дана покупка була здійснена, у другому рядку потрібно вказати що було куплено, в третин - на яку суму в еквіваленті гривні , а в четвертій - вказати дату покупки.

У декларації повинна бути тільки правдива інформація, яка не повинна бути виправлена ​​після її написання.

Заява на отримання субсидії в Україні

Як заповнити заяву на субсидію в Україні: бланк і зразок заповнення в 2018 році

Заява на субсидію має заповнювати мешканець, на ім'я якого відкритий рахунок на оплату комунальних послуг та який прописаний за адресою, на який і складається заяву.

У заяві обов'язково необхідно вказати:

  1. Назва територіального центру органів соціального захисту, в яке подається заява;
  2. Повні і точні дані паспорта та ідентифікаційного коду, і номер активного мобільного телефону;
  3. Також необхідно вказати мету отримання субсидії - це може бути по оплаті комунальних послуг, з покупки газу або опалювального матеріалу;
  4. Крім цього необхідно вказати і вид послуг, на які потрібно субсидія. Номер рахунків можна взяти з квитанцій по минулим оплатах.

Також в спеціальному рядку необхідно вказати, чи потрібен розгляд заявки органами місцевого самоврядування або спеціальною комісією.

Такі випадки можуть виникнути якщо:

  • Рахунки з оплати комунальних послуг оформлені на різних мешканців;
  • Протягом минулого року в родині була здійснена покупка на суму 50 000 гривень і більше;
  • Якщо житло здається в оренду за договором, в який входить оплата оплата комунальних послуг орендарем;
  • Якщо кількість осіб, які проживають в квартирі менше за кількість зареєстрованих.

Необхідно уважно заповнювати заяву на субсидію і правильно вводити всі дані, не упускаючи жодного пункту.

Куди подати заповнений бланк на субсидію?

Після того, як бланки, заяви і декларація будуть заповнені необхідним чином, їх необхідно подати до відповідних органів територіального підрозділу органів соціального захисту. Таку процедуру можна виконати особисто, але є варіанти коли можна надіслати документи листом.

Наприклад, жителі села можуть передати всі необхідні документи через співробітників сільської ради, який і доставить їх до органів соціального захисту.

Також тим, хто орендує житло, крім всіх обов'язкових документів необхідно також надати і договір про оренду житла.

Протягом 10-ти робочих днів працівники служби перевіряють всю інформацію на справжності через інших важливих інстанції: пенсійний фонд, фіскальну службу та інші структури, а також зв'язуються з постачальниками комунальних послуг для перевірки інформації.

По закінченню періоду служба зв'язується з людиною який подав заяву та повідомляє про рішення. Відповідь також може прийти у вигляді листа. Також необхідно знати, що відповідь отримує кожен, навіть якщо в субсидії було відмовлено.

Інші статті в нашому блозі
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...